vestel

საყინულე აუცილებელი მოწყობილობაა მალფუჭებადი საკვების შენახვის ვადის გასაგრძელებლად. საყინულეში სათანადო შენახვა ხელს შეუწყობს სხვადასხვა პროდუქტის ხარისხისა და გემოს შენარჩუნებას, ხოლო საკვების უვნებლობას. თუმცა, მნიშვნელოვანია გვესმოდეს, რამდენ ხანს შეიძლება შეინახოთ სხვადასხვა სახის საკვები ღრმა საყინულეში, რათა მაქსიმალურად გაზარდოთ მათი ვადა და მინიმუმამდე დაიყვანოთ გაფუჭების რისკი. ამ სტატიაში ჩვენ შემოგთავაზებთ შენახვის ყოვლისმომცველ სახელმძღვანელოს, რომელიც დაგეხმარებათ განსაზღვროთ საყინულეში შენახვის რეკომენდებული დრო მთელი რიგი ჩვეულებრივი საკვები პროდუქტებისთვის.

ხორცი და ფრინველი:

უმი ხორცი და ფრინველი შეიძლება ინახებოდეს ღრმა საყინულეში დიდი ხნის განმავლობაში

ფარში: 3-დან 4 თვემდე

სტეიკები, ღვეზელები და შემწვარი: 6-დან 12 თვემდე

ფრინველი (ქათამი, ინდაური): 9-დან 12 თვემდე

თევზი და ზღვის პროდუქტები:

სწორად შენახულ თევზსა და ზღვის პროდუქტებს შეუძლიათ შეინარჩუნონ თავიანთი ხარისხი ღრმა საყინულეში. 

ცხიმიანი თევზი (ორაგული, სკუმბრია): 2-დან 3 თვემდე

უცხიმო თევზი (ვირთევზა, ძირი): 6 თვე

მოლუსკები (კრევეტები, scallops): 3-დან 6 თვემდე

Ხილი და ბოსტნეული:

ხილისა და ბოსტნეულის გაყინვა შესანიშნავი საშუალებაა მათი საკვები ნივთიერებებისა და გემოს შესანარჩუნებლად. აქ არის რეკომენდებული შენახვის დრო:

კენკრა: 8-დან 12 თვემდე

ციტრუსები: 4-დან 6 თვემდე

ვაშლი და მსხალი: 8-დან 12 თვემდე

ფოთლოვანი მწვანილი: 8-დან 12 თვემდე

ბარდა და ლობიო: 8-დან 12 თვემდე

ცომეული:

მიუხედავად იმისა, ნაყარად გამოაცხვეთ თუ ნამცხვრის ნარჩენები გაქვთ, მათი გაყინვა შეიძლება გაახანგრძლივოს მათი შენახვის ვადა. გაითვალისწინეთ შენახვის ეს დრო:

პური და რულონები: 2-დან 3 თვემდე

ნამცხვრები: 3-დან 6 თვემდე

ღვეზელის ქერქები და გამომცხვარი ღვეზელები: 6 თვე

Რძის პროდუქტები:

მიუხედავად იმისა, რომ ზოგიერთი რძის პროდუქტის გაყინვა შესაძლებელია, მნიშვნელოვანია აღინიშნოს, რომ ტექსტურა შეიძლება შეიცვალოს გალღობის შემდეგ. აქ არის რეკომენდებული შენახვის დრო:

კარაქი: 6-დან 9 თვემდე

ყველი (მყარი და ნახევრად მყარი): 6-დან 12 თვემდე

რძე: მოერიდეთ გაყინვას ტექსტურის ცვლილების გამო

მზა კერძები და ნარჩენები:

მოხარშული კერძებისა და ნარჩენების გაყინვა მოსახერხებელი გზაა საკვების ნარჩენების შესამცირებლად. გაითვალისწინეთ შემდეგი მითითებები:

მოხარშული ხორცი და ფრინველი: 2-დან 6 თვემდე

სუპები და ჩაშუშული: 2-დან 3 თვემდე

კერძები და მაკარონი: 2-დან 3 თვემდე

თხილეული:

თხილი და თესლი ასევე შეიძლება შეინახოთ ღრმა საყინულეში მათი სიახლის შესანარჩუნებლად. გაითვალისწინეთ შემდეგი მითითებები:

თხილი (ნუში, ნიგოზი, არაქისი): 12 თვე

თესლი (სელის თესლი, ჩიას თესლი): 12 თვე

გახსოვდეთ საკვების შეფუთვა ჰერმეტულ კონტეინერებში ან საყინულე ჩანთებში, რათა თავიდან აიცილოთ საყინულე დამწვრობა და შეინარჩუნოთ ხარისხი.

დასკვნა:

ღრმა საყინულეში სათანადო შენახვამ შეიძლება მნიშვნელოვნად გაზარდოს სხვადასხვა პროდუქტის შენახვის ვადა მათი გემოსა და ხარისხის შენარჩუნებით. ამ სახელმძღვანელოში მითითებული შენახვის რეკომენდებული დროების დაცვით, შეგიძლიათ უზრუნველყოთ, რომ თქვენი საკვები დარჩეს უსაფრთხო და სასიამოვნო მოსახმარად. არ დაგავიწყდეთ, რომ ნივთებს მიაწეროთ თარიღები და შეცვალოთ თქვენი საყინულე მარაგი, რომ პირველ რიგში გამოიყენოთ უძველესი პროდუქტები.

საუკეთესო საყინულე მაცივრების შეძენა შესაძლებელია Vestel-ის ფილიალებსა და ვებ-გვერდზე, Vestel.ge

სტატიის ავტორი Vestel Georgia, 2023-07-14