vestel

როდესაც საქმე ეხება გემრიელი კერძების მომზადებას, სამზარეულოს სწორად შერჩეულ ტექნიკაზე ბევრია დამოკიდებული. Vestel-ის უახლესი ჩაშენებული გაზქურითა და ჩაშენებული ღუმელით, შეგიძლიათ თქვენი კულინარია ახალ ეტაპზე გადაიყვანოთ. ამ ბლოგში ჩვენ გაგაცნობთ კლასიკური ფრანგული ხახვის წვნიანის მომზადების წესს.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

4 დიდი ხახვი, თხლად დაჭრილი

3 სუფრის კოვზი კარაქი

1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი

2 კბილი ნიორი, დაჭრილი

1 ჩაის კოვზი შაქარი

1/2 ჭიქა მშრალი თეთრი ღვინო (სურვილისამებრ)

6 ჭიქა ძროხის ბულიონი

მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

1 დაფნის ფოთოლი

4 პატარა მრგვალი პურის თასი

2 ჭიქა გრუიერის ყველი, გახეხილი

1/2 ჭიქა ყველი პარმეზანი, გახეხილი

მოათავსეთ დიდი ქვაბი Vestel-ის ჩაშენებულ გაზქურაზე, გაადნეთ კარაქი და ზეითუნის ზეთი საშუალო დაბალ ცეცხლზე. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ ნელა. დროდადრო ურიეთ დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება რბილი და კარამელიზებული.

მათ მომზადებამდე დაახლოებით 10 წუთით ადრე დაუმატეთ დაფქული ნიორი და შაქარი.

თუ ღვინოს იყენებთ, ჩაასხით ქვაბში კარამელიზებულ ხახვთან ერთად. მოხარშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ სითხის უმეტესი ნაწილი არ აორთქლდება.

ჩაასხით წყალი და დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი. მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.

წვნიანმა უნდა იდუღოს დაახლოებით 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ადუღდება გადადით პურის თასების მომზადებაზე.

სანამ წვნიანი ადუღდება, წინასწარ გააცხელეთ თქვენი Vestel-ის ჩაშენებული ღუმელი 350°F-მდე (175°C).

მრგვალ პურებს მოაჭერით ზედა ნაწილი და მიეცით თასის ფორმა ისე, რომ შიგნიდან ამოიღოთ რბილი ნაწილი. პურის თასები მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.

მას შემდეგ, რაც წვნიანი მზად იქნება, ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი,

ჩაასხით ცხელი წვნიანი პურის თასებში, ზემოდან მოაყარეთ დიდი რაოდენობით გრუიერის ყველი, შემდეგ კი მოაყარეთ ყველი პარმეზანი.

მოათავსეთ საცხობი ფურცელი სუპით სავსე პურის თასებით თქვენს წინასწარ გახურებულ Vestel-ის ჩაშენებულ ღუმელში.

გამოაცხვეთ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში ან სანამ ყველი არ გახდება ოქროსფერი.

 

ეს კერძი იდეალურია მშვიდი ოჯახური ვახშმისთვის.

Გემრიელად მიირთვით!

სტატიის ავტორი Vestel Georgia, 2023-11-03